AcasăLifestyleBusinessDoliu în Filipine. A murit fostul preşedinte Benigno „Noynoy” Aquino al III-lea

Doliu în Filipine. A murit fostul preşedinte Benigno „Noynoy” Aquino al III-lea

-

Fostul preşedinte al țării insulare din Asia de Sud-Est, Benigno „Noynoy” Aquino al III-lea, a murit joi, la vârsta de 61 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

Fostul lider din Filipine era celibatar, dar şi catolic practicant. Decesul a fost confirmat joi de reprezentanţii Ministerului de Externe, citaţi de France Presse, Reuters şi DPA. „Noynoy” Aquino al III-lea a fost şef al arhipelagului din 2010 până în 2016. El a fost fiul preşedintei Corazon Aquino şi al soţului ei Benigno „Ninoy” Aquino, asasinat la întoarcerea din exil.

Cei menţionaţi sunt foarte respectaţi în Filipine Ambii datorită faptului că în anii 1980 au contribuit la restabilirea democraţiei după dictatura lui Ferdinand Marcos. Aquino a fost al 15-lea preşedinte al Filipinelor şi a murit din cauza insuficienţei cardiace. El a fost transportat de urgenţă la un spital din capitala Manila în cursul dimineţii, dar eforturile medicilor au fost zadarnice.

mai mult la  /evz.ro/doliu-in-filipine-a-murit-fostul-presedinte-benigno-noynoy-aquino-al-iii-lea.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Alertă de securitate într-un oraș din Filipine. Zeci de oameni, ţinuţi...

Este alertă de securitate într-un oraș din Filipine, la aproximativ 100 de kilometri de capitala Manila. Cel puțin un om a fost rănit și...