Filipine: Amnesty denunţă «războiul» dus de Rodrigo Duterte împotriva drogurilor

0
870

Amnesty International cere Naţiunilor Unite să ancheteze cazul a mii de filipinezi ucişi în numele războiului declarat drogurilor de către preşedintele Rodrigo Duterte. Organizaţia vorbeşte de abuzuri “sistematice” derulate fără ca nimeni să fie sancţionat. Represiunea traficanţilor de droguri este văzută ca un adevărat succes de numeroşi filipinezi. Pe plan internaţional însă, asasinatele nocturne comise de poliţişti ori de trăgători mascaţi sunt condamnate.

6600 este numărul oficial  al celor care au căzut victime în războiul contra drogurilor dus în Filipine în ultimii trei ani. Cifra reală ar putea fi însă de patru ori mai mare, potrivit Amnesty International şi a altor organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

Preşedintele Rodrigo Duterte nu ia în calcul să pună punct campaniei începute în 2016, atunci când a venit la putere. Recent, el afirma că următorii trei ani din mandatul său vor fi cei mai periculoşi pentru traficanţii şi consumatorii de droguri.

De altfel, preşedintele Duterte s-a făcut remarcat pentru ieşirile vulgare ori sexiste. El s-a comparat cu Hitler afirmând că acesta a masacrat trei milioane de evrei. În Filipine avem trei milioane de drogaţi şi sunt încântat să îi masacrez, spunea Rodrigo Duterte la început de mandat. El a dat asigurări că a omorât deja suspecţi, pentru a oferi un exemplu.

mai mult la www.rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.