AcasăFilipineFilipine: Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit Insula Luzon

Filipine: Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit Insula Luzon

-

Un puternic seism a lovit principala insulă a arhipelagului Filipine în cursul nopţii de duminică spre luni, fără să fie raportate pagube deocamdată, potrivit Institutului american pentru studii geologice (USGS) şi autorităţilor locale, notează AFP.

Cutremurul cu magnitudinea 5,7 a fost înregistrat la o adâncime de 98 de kilometri, în largul provinciei Batangas de pe Insula Luzon, la ora locală 01.12 (duminică, 17.12 GMT), potrivit USGS. Locuitorii din Manila, capitala ţării, au fost treziţi de mişcarea telurică.

Agenţia seismologică din Filipine a avertizat cu privire la posibile daune şi replici. Autorităţile au indicat că deocamdată nu au fost informate cu privire la eventuale pagube materiale.

„A fost cu adevărat puternic”, a povestit Jose Clyde Yayong, un responsabil din sistemul de gestionare a dezastrelor din oraşul Tagaytay, în provincia învecinată Cavite.

/www.agerpres.ro/planeta/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Android L Will Keep Your Secrets Safer

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

Bucatarie filipineza